Kortárskodtunk

A VIII. Kortárs Versmondó Verseny Kárpát- medencei döntőjén vettünk részt iskolánk 9 tanulójával Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ rendezésében. Futakiné Debreczeni Ilona, iskolánk pedagógusa nevezte tanulóinkat, aki maga is részese volt a kortárs versmondó verseny szervező munkájának.
A „kortárs” kifejezést hitelesíti, hogy a versenyre a ma élő és alkotó Nagyálmos Ildikó verseivel lehetett nevezni, aki maga is részt vett a zsűri munkájában. Erősítette még a bírálók csapatát Vesztergom Andrea szintén kortárs gyerekíró, költőnő. A verseny értékelése előtt lehetőségünk volt szót váltani, fotózkodni az alkotókkal. A gyerekek meghatódva, csodálkozó arccal állták körül a költőnőket. Nem megszokott és hihetetlennek is tűnt, hogy élőben találkoznak a versek íróival.
Az értékelés során bronz, ezüst és arany fokozatokkal minősítették a versmondókat. Iskolánk tanulói közül bronz minősítést szerzett: Ajtai Letícia, Czinanó László, Kovács Mihály 2. a osztályos tanuló, Vágási Adrienn 4. osztályos tanuló, Balogh Boglárka, Szabó Boglárka és Kiss Réka 7. osztályos tanuló.
Arany minősítést ért el Dalmadi Rebeka 6. osztályos és Nyul Bence 8. osztályos tanulók. Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk nekik!  Köszönjük a felkészítő pedagógusok – Balog Mária, Debreceni Hajnalka, Futakiné Debreczeni Ilona és Kádár Ádámné tanárnők – munkáját.