Egyetlen Földünk van, vigyázzunk rá!

 

Április 22. a Föld napja, melynek világszerte kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. Ezt az üzenetet fogalmazta meg Michael Jackson A Föld dalában, melynek videoklipje a Dobozi Általános Iskola Föld napi műsorának része volt. A megrázó képsorok mellett Gergely Nikolett meséje is a Földről, a fákról szólt. Felkészítője Kádár Ádámné tanítónő. Iskolánk énekkara Kiss Rózsa tanárnő vezetésével szintén a zenén keresztül tolmácsolta, hogyan és mit tudunk tenni Földünkért. A gondolatébresztő műsort Illik Józsefné Margó tanítónő koordinálta.

A Föld napja cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Ennek szellemében iskolánkban hagyomány, hogy fát ültetünk. Ezúttal két fával gyarapodott hátsó udvarunk. Az ültetés nemes és szép cselekedet, melynek idén is azok a diákok lehettek részesei, akikre tanulmányi eredményük vagy versenyeken elért eredményük miatt büszkék vagyunk: Kovács Mihály 1.a, Soós Dávid 1. b, Megyeri Anna Dóra 3.a, Dalmadi Rebeka 5.a, Vágner Csaba 7.a és Szűcs Edina Alexandra 8. a osztályos tanuló.

Nemcsak óvjuk, szépítjük is környezetünket, amely ismét kivirágzott a gyerekek keze által, hiszen az „Egy család, egy virág” akció keretében minden tanuló hozzájárult ahhoz, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyük iskolánk udvarát.

„Jó volt látni, hogy lelkesen és nagy odaadással díszítette, szépítette mindenki iskolánkat; illetve azt, hogy nektek is fontos, hogy szép környezetben tanuljunk!” – mondta iskolánk intézményvezetője, Zsigmond Károly.

Minden közreműködőnek köszönjük a támogatást!