Boldog Iskola

A Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke, Bagdi Bella 2019. szeptember 18-án, a Budapesti Kongresszusi Központban adta át a 2019-2020-as tanévre vonatkozó Boldog Óvoda és Boldog Iskola címeket, amire már közel 1400 intézmény pályázott, köztük a Dobozi Általános Iskola is. A program 6 éve működik és mára több mint 7000 pedagógus és 100.000 gyerek vesz részt benne.

Zsigmond Károly, a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője a programmal kapcsolatban elmondta: „Iskolánkban eddig is mindent megtettünk annak érdekében, hogy tanulóink jól érezzék magukat. Ennek a programnak a segítségével szervezett keretek között végezzük majd azokat a gyakorlatokat, melyek inspirálók, illetve lehetőséget adnak arra, hogy gyerekek könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal.”

A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.