Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Az idei tanévben 2017.február 17-én rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt Békéscsabán.

Erre a megyei szintű versenyre 3. osztálytól 12. osztályig lehet jelentkezni. A Dobozi Általános Iskolából 12 tanulót készítettünk fel. A gyerekeknek absztrakt gondolkodásra, logikára, valamint stabil matematikai ismeretekre volt szükségük, melyet ezek a tanulók teljes biztonsággal magukénak tudhatnak.

A 4. osztályból: Balog Boglárka, Czegle Bendegúz, Szűcs Hajnalka és Lakatos József

Az 5. osztályból: Szatmári Petra és Vágner Csaba

A 6. osztályból: Szűcs Edina

A 7. osztályból: Hrabovszki András és Pribojszki Péter

A 8. osztályból: Vágási Viktória, Tobai Ákos és Kovács István

Felkészítő pedagógusok: Szatmári Istvánné, Váradi Edit, Illik Józsefné és Vágnerné Lipták Zsuzsanna

MINDENKI bízzon magában, bízzon a tudásában és ezáltal hozza felszínre a benne rejlő értékeket! Mi a matematikai tudást, akaratot, gondolkodást és tehetséget találjuk meg ezekben a tanulókban. Hiszem azt, hogy megfelelő odafigyeléssel, feladatokkal, motivációval ki lehet aknázni a tehetséget. A tanítási órákon mi is nagy hangsúlyt fektetünk a tehetségek kiszűrésére, fejlesztésére; a rengeteg egyéb tennivaló közepette fontosnak tartjuk a gyerekek versenyeztetését.

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen elért eredmények tükrözik a versenyző tanulók tudását:

Legjobb eredménnyel büszkélkedhet Czegle Bendegúz, aki 90 pontot szerzett, s ezáltal részt vett a díjkiosztó ünnepségen is. A korosztályában megyei legjobb 20 gyermek közül (és egyébként 204 tanuló közül, aki minimum 50 pontot ért el) ő a 8. helyezésért állhatott a színpadon, s tapsolhatták meg a megye legjobb matematikus tanulói! Ezúton is gratulálok ehhez a fantasztikus eredményhez!

Nagyon szépen szerepelt még Hrabovszki András, aki az 50 pontot meghaladó 119 tanuló közül az 54.lett. Ez is szép eredmény!

A többi gyermeknek is gratulálok, és bízom benne, hogy továbbra is versenyezni fognak, s hasonló sikereket érnek el.

 

Vágnerné Lipták Zsuzsanna