Zöldülj, fordulj Dobozon

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület környezeti szemléletformáló témanapot tartott iskolánkban.

A program címe: Zöldülj, fordulj. Az interaktív vándorkiállítás Békés megyében összesen kilenc települést látogatott meg.

A Dobozi Általános Iskola tanulói az egész napos program keretén belül megismerkedtek a madárbarát kert, a biokertészet és a komposztálás alapjaival, valamint a környezetbarát háztartással, takarítással, az ökotudatos vásárlással, a hulladék szelektálásával kapcsolatos tudnivalókkal.

A kiállítás gyakorlatiasságát az adta, hogy tanulóink kezükbe vehették a mosódiót, a mosószappant, az újrapapír termékeket, és játék közben történt meg a szemléletformálás, például a hulladék szelektálásával, a mini komposztkeret megépítésével.

A témanapot egészséges, tudatos, környezetkímélő csomagolóanyaggal készült helyi termékeket bemutató ételek kínálásával zárták: volt zöldség- és gyümölcskóstoló, helyi termékes szendvicsfalatkák, helyi előállítású gyümölcs-  és zöldséglevek.

 Diákjaink színes szemléletformáló ajándékkiadványokat kaptak, segítve a környezettudatosság még alaposabb feldolgozását.

Iskolánk 2017- ben  elnyerte az Ökoiskola Címet, így továbbra is fontos feladatomnak tartom a környezetvédelmi  nevelés beépülését a mindennapokba, valamint lehetőséget biztosítani környezeti tudatformáló programoknak.

Köszönjük a Körösök Völgye Natúrpark Egyesületnek ezt a lehetőséget.

 

Balogh Lászlóné