XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

A versenyek sorában igen rangos helyet foglal el a több évtizedes múltra visszatekintő, hagyományokkal rendelkező, Simonyi Zsigmondról elnevezett helyesírási verseny, mely több fordulón keresztül keresi a Kárpát-medence legjobb helyesíróit.

A verseny célja: anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése, valamint a továbbtanuláshoz, az informatikai eszközök használatához, a munkavégzéshez szükséges helyesírási kompetencia mérése, fejlesztése.

A XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulóján a Dobozi Általános Iskola 11 tanulója vett részt: Ajtai Letícia, Bodóczki Ketrin Hila és Nyári Lia 5. a; Kölüs Zorka, Pribojszki Zsombor, Szatmári Martin Ferenc 6.a; Gergely Nikolett, Kárnyácki Lili, Megyeri Anna Dóra 7.a; valamint Bakos Marcell és Gergely Gréta 8. a osztályos tanuló.

Felkészítő pedagógusaik – Futakiné Debreczeni Ilona tanárnő és Zombai Attila tanár úr – elmondták: „A résztvevőknek idén is szembe kellett nézniük a földrajzi nevek és tulajdonnevek helyesírásával, az írásmódok használatával, a dátumok helyesírásával, a szótagolással, a rövid és hosszú mással- és magánhangzókkal, a j-ly-nal és az ábécé-rendbe sorolással is. Nagy öröm számunkra, hogy vannak, akik nemcsak szeretik a nyelvtant, hanem tudják is olyan szinten, hogy képviselhetik iskolánkat egy ilyen rangos versenyen.”

Április elején derül ki, ki jutott tovább a megyei fordulóba. A versenyzőknek további sok sikert kívánunk!