Vendégségben a Digilaborban

A Dobozi Általános Iskola tíz tanulójával különleges esemény miatt látogattunk el a Békés Megyei Könyvtár Digilaborjába. Október 20-án világító képeslapok kerültek ki a gyerekek kezei közül.

„Egy világító képeslap elkészítése során játékosan alkalmazhatók a fizikaórán tanultak. A kihajtható képeslap belsejébe egy egészen egyszerű áramkört helyezünk el rézszalag, LED és elem segítségével. A képeslap külső oldalára békéscsabai épületek (könyvtár, vasútállomás, Evangélikus Kistemplom) közül választhatunk, a fotó mellé rövid ismertető is társul.” – állt a könyvtár meghívójában. 

A foglalkozást ingyenesen látogathattuk, az alapanyagok – az áramkörhöz szükséges rézszalag, a fogyasztóként működő LED és áramforrásnak használt elem – a szükséges eszközökkel már vártak ránk, az elkészült képeslapokat pedig örömmel hoztuk haza.

A Békés Megyei Könyvtár kreatív alkotóterében töltött idő minden perce hasznosan telt.  Ez a délután egyszerre volt fizikaóra, pályaorientációs foglalkozás, kézműves foglalkozás és csapatépítés. Nagyon köszönjük Lukoviczki Annának, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettesének a meghívást, és köszönjük a Digilaborban dolgozó szakemberek munkáját, segítségét!