Tovább, tovább…

A ballagás az iskola életének egyik legszebb ünnepe, bensőséges szertartása, melynek során útra bocsátjuk a végzősöket. Tudjuk, ez a nap minden résztvevő számára felemelő és izgalmas. Ünneplőbe öltözünk és öltöztetjük az iskolát, átadjuk magunkat az érzéseknek, élményeknek, melyek összekötnek minket.  Az ünnepség segít megélni a pillanatot, emlékezetessé tenni az élet jelentős állomásait.

„A ballagás egy különleges pillanata az életnek: valami véget ér, benne van a búcsú, az emlékezés, de benne van egy kapu, mely nyitva van egy ismeretlen, élményekkel teli útra. Az, hogy ezen az úton mi történik veletek, elsősorban rajtatok múlik!” – mondta Zsigmond Károly intézményvezető.

Az eddig megtett úton is szépen teljesítettek tanulóink, ám vannak, akik kimagaslanak. A Dobozi Iskoláért Alapítvány emlékplakettet és pénzjutalmat adományozott Czegle Zsolt Bendegúz végzős diákunknak, aki a nyolc év alatt végig kitűnő eredményt ért el, továbbá pénzjutalomban részesült Balog Boglárka, aki kiemelkedő tanulmányi eredményt ért el a nyolc éven át.

Mint minden évben, így idén is a hetedikesek tették emlékezetessé e jeles eseményt, szüleik és osztályfőnökük Balogh Lászlóné segítségével. Nekik köszönhetően a ballagás az idei tanév egyik legmeghatóbb eseménye volt: csak egy dologra összpontosítottunk, jelen voltunk akkor és ott. Hálásak vagyunk azért, hogy ezt nem vette el tőlünk a vírus, így méltó módon köszönhettünk el. Az osztályfőnökök – Péliné Eszenyi Hajnalka és Turákné Szente Adél tanárnő – elengedték ugyan tanítványaik kezét, de nem végleg. Kedves Ballagók! Visszavárunk titeket, gyertek és meséljetek! Sok sikert kívánunk!