Tehetséges tanulóink jutalmazása

Iskolánk hitvallása, hogy mindenki jó valamiben; és célunk, hogy minden tanuló önmagához képest fejlődjön. Tanulóinknak számtalan módon tudunk visszajelzést adni azzal kapcsolatban, hogy értékeljük igyekezetüket, szorgalmukat.  Iskolánk igazgatója, Zsigmond Károly a plusz munka jutalmazásával kapcsolatban elmondta: "A Dobozi Általános Iskola oktató-nevelő munkájában fontos szerepet játszik a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása, szociális hátrányok csökkentése. Ennek érdekében évek óta részt veszünk a gyümölcs programban, az iskolatej programban. Pedagógusaink folyamatosan részt vesznek módszertani továbbképzéseken, a különleges bánásmódot igénylő tanulók oktatásával kapcsolatos előadásokon, fórumokon.

Természetesen nem feledkezünk meg a tehetséges tanulóinkról sem. Számos tantárgyi versenyre készítjük fel őket, lehetőséget biztosítunk tehetségük kibontakoztatására, bemutatására. A „Tehetségeink a színpadon” kedvelt, hagyományos rendezvény számukra. Ezekre a tanulókra mindig számíthatunk ünnepségeken, házi és vidéki versenyeken egyaránt. Fontosnak tartom, hogy ezt a sok plusz munkát, mellyel az intézmény hírnevét öregbítik a tehetségeink valamilyen módon „díjazzuk”.

Korábban tortázásra, legutóbb palacsintázásra invitáltuk meg azokat a tanulókat, akik szabadidejüket nem sajnálva, próbákon vesznek részt, szerepelnek műsorokban, szívesen kiveszik részüket a közös munkából."

Tanulóinknak további szép eredményeket, sikereket kívánunk!