Tehetségeink a színpadon

Kölcsey Ferenc 199 évvel ezelőtt, 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén. 1989 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár a „Barangolás a magyar kultúra kincsestárába” elnevezésű programsorozatának egyik fontos állomása volt a január 21-én megrendezésre kerülő Tehetségeink a színpadon rendezvény, ahol a Dobozi Általános Iskola ifjú tehetségei kerültek reflektorfénybe.

A vírushelyzet miatt idén, hogy mindenki részesülhessen az élményből, 2 részletben is megcsillogtathatták tehetségüket diákjaink.

A színpadon fellépő diákok mesékkel, versekkel, énekkel, hangszeres játékkal, szép dallamokkal és ritmusos, pattogós tánclépésekkel ejtették rabul a közönséget.

Műsorszámok között szerepelt:

Majnár Csenge: Magyar vagyok című írásában fogalmazta meg, mit jelent egy diák számára a Himnusz, a magyarság, a közösség, az összetartozás. Kárnyácki Lili 6.a osztályos tanuló emelte ki a legfőbb mondanivalókat.

A Bartók Béla Zeneiskola immár 2. éve tanítja a néptáncot iskolánkban. Ezen a napon az 1.a osztály Játék és tánc műsorát csodálhatta meg a közönség.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mesemondó versenyt rendeztek iskolánk tanulói számára. A három győztes mesét tolmácsolta nekünk Takács Gergő 1.a , Soós Sándor Dávid 4.b és Kölüs Zorka 5.a  osztályos tanuló.

Sárándi Szilvia: Emlékvers című alkotása az élet nagy kérdéseit boncolgatja. A 6. a osztályos tanulók segítettek választ lelni az élet nagy kérdéseire.

A Fülemüle Kórus és a Fülemüle Kamara előadását már számtalan alkalommal élvezhettük. A népes csapat ezen a napon is elvarázsolta a hallgatóságot a szívhez szóló dallamokkal. A szép összhatást Komlósi György gitárkísérete tette még emlékezetesebbé.

A hangszeres produkciókban is többen jeleskedtek iskolánk tanulói közül.

Citeramuzsikát hallhattunk Ajtai Letícia, Czinanó László 4.a, Kölüs Zorka, Nagy Kende, Pribojszki Zsombor 5.a, Gergely Nikolett 6.a és Dalmadi Rebeka 8.a osztályos tanulóktól.

A zongora a tanteremben hívogató hangszer. Palotás Tímea Titanilla 4. a, Nagy Csenge és Gergely Gréta 7.a osztályos tanuló is jó barátságot kötött vele. Két és négykezes darabokat hallhatott tőlük a nagyérdemű közönség.

Szép furulyamuzsikát hallhattunk Dalmadi Eszter 7.b osztályos tanulótól, valamint két gyönyörű énekhangot is megcsodálhattunk Behrami Amélia 4.a és Dalmadi Rebeka 8.a osztályos tanuló tolmácsolásában.

A felkészítő pedagógusok kitartó munkájának, a szülők támogatásának köszönhetően a műsor végén szinte kicsinek bizonyult a nagyszínpad a sok ifjú reménységnek. Zsigmond Károly intézményvezető elismerő szavak kíséretében emléklapokat adott át mindazoknak, akik szorgalmukkal és kitartó munkájukkal kiérdemelték azokat. Megköszönte a felkészítő-szervező pedagógusok (Botos Tímea, Futakiné Debreczeni Ilona, Illik Józsefné és Kiss Rózsa) munkáját. Kifejezte reményét, hogy jövőre is sokan kedvet kapnak, hogy megmutassák tehetségüket.