Tanévzáró ünnepség

„Kevés olyan jeles nap van egy iskola életében, amelyet azonos lelkesedéssel várnak tanárok és diákok. A tanévzáró ünnepség biztos, hogy ezek közé tartozik. Az év lezárása természetesen nem történhet értékelés nélkül.” – kezdte beszédét Zsigmond Károly, a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője, majd név szerint szólította azt a 32 tanulót, akik kitűnő bizonyítványt vehettek kézbe a tanév végén. Tudjuk, mennyi munka van egy ilyen eredmény mögött; ezt a munkát iskolánk könyvvel jutalmazta.

„A jutalomkönyvek mellé minden kitűnő tanuló a budapesti cirkuszba kap belépőjegyet, mely a Békéscsabai Tankerületi Központ ajándéka. – folytatta Zsigmond Károly intézményvezető -  A nyár folyamán részt vehetnek kitűnőink a Szarvasi Vízi Színház egyik előadásán is. A 40 fő Szarvasra való utazásához Doboz Nagyközség Önkormányzata bérel autóbuszt, melyet ezúton is köszönök polgármester úrnak. Ugyancsak a kitűnő tanulókat várja nagy szeretettel és ingyenes belépővel a gyulai Erkel Ferenc Emlékház, ahol a Magyar Géniusz kiállítást tekinthetik meg. Büszkék vagyunk rátok, további sok sikert kívánok nektek a következő tanévekre is!

 A gyermek szép eredménye a szülő érdeme is!  Hiszen szép eredményt csak az a tanuló tud elérni, akinek családja együttműködő az intézménnyel, akinek a szülője nem megőrzésre adja be gyermekét, hanem folyamatosan érdeklődik, figyelemmel kíséri gyermeke tanulmányi előmenetelét és biztosítja számára azokat a feltételeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy a pedagógus értéket teremtő munkát végezhessen. Sok esetben a versenyekre való eljutásban is számíthattunk szülők segítségére, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

Egy iskola életében nem csak a tanulásról szólnak a mindennapok. Szabadidős programjaink továbbra is népszerűek, szervezésük minden pedagógus szívügye. A teljesség igénye nélkül gondolok itt az Adventre, a karácsonyi ünnepségre, farsangokra, gyereknapra, sportnapra, tehetségeink a színpadon, tantárgyi versenyekre, jótékonysági estre, osztálykirándulásokra… ”

Ezek a programok a következő tanévben várják tanulóinkat, ám most elérkezett a feltöltődés, a vakáció ideje. Kellemes nyarat kívánunk!