Tanévnyitó 2022

Szeptember elsején a dobozi diákok számára is elkezdődött a tanév. Az ünnepélyes tanévnyitón Zsigmond Károly intézményvezető szólt a gyerekekhez, szüleikhez, a pedagógusokhoz:

„Kedves Gyerekek! Elteltek a nyári vakáció gondtalan napjai. Úgy gondolom, közületek sokan tartalmasan töltötték szabadidejüket, utaztak, strandoltak, meglátogatták rokonaikat és olyanok is voltak, akik mindvégig Dobozon töltötték a szünidőt. Többen részt vettetek a nyári táborokban. Az évzárón felhívtam a szülők figyelmét is, hogy ezeket a táborokat pályázat útján tudjuk megvalósítani és ezek elszámolásának szigorú szabályaik vannak. Sajnos ez a mondat nem mindenkinek érte el az ingerküszöbét. Volt rá példa, hogy jelentkezett a tanuló a táborba, de nem jelent meg! Ez egyrészt tiszteletlenség a pedagógussal szemben, azzal a diáktársával szemben, aki szeretett volna részt venni a táborban, de hely hiányában el lett utasítva, másrészt megnehezítette a pályázati előírásoknak való megfelelést. Ezért arra kérek mindenkit, hogy a jövőben csak akkor jelentkezzen táborba, ha azon valóban részt kíván venni. Egyébként a táborok nagyon jó hangulatban, sok programmal teltek, sok új élményt szerezhetett a résztvevő.

Kedves Gyerekek! Újra elfoglalhatjátok a második otthonotokat. A régi falak, tantermek várnak benneteket kicsit megfrissülve, új dekorációkkal tanítóitok, tanáraitok és a technikai személyzet munkájának köszönhetően. Szeretnénk, ha mindenki magáénak érezné az iskolát a berendezéseivel együtt és úgy is vigyázna rá, mint a kedvenc tulajdonára. Mindenkit arra kérek, hogy vigyázzunk értékeinkre, őrizzük a rendet, mert fontos számunkra, hogy minél szebb környezetben éljük a mindennapjainkat.

Kedves elsősök! Talán Ti vártátok a legjobban a mai napot. A nyár folyamán nagyra nőttetek, igazi iskolások lettetek. Nagyon örülünk nektek, vártunk már benneteket! A mai naptól kezdve sok izgalmas dologban lesz részetek, hiszen Timi tanító néni bevezet benneteket a betűk és a számok birodalmába, jobbnál jobb játékos programokat állít össze számotokra annak érdekében, hogy jól érezd magad iskolánkban.

A jó hangulathoz most 2. osztályos tanulóink is szeretnének hozzájárulni egy kis ajándékkal. Fogadjátok szeretettel.

Ezúton is köszönöm Doboz Nagyközség Önkormányzatának, hogy idén is biztosította az ajándékok anyagi fedezetét.

Tisztelt Szülők! Az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen ahol először megy a gyermek iskolába. Biztosan tele vannak most félelemmel, aggodalommal, de azt hiszem, ez természetes velejárója a mai napnak. Kérem önöket bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a ránk bízott gyermekeik okos, ügyes és tisztelettudó fiatalokká váljanak. Itt azért szeretném megjegyezni, hogy annál a tanulónál nem sok eredményt lehet elérni, aki csak látogatóba jár az iskolába. A szülőnek törvényi kötelessége a gyermek taníttatása, az ő felelőssége, hogy gyermeke megjelenjen az intézményben! Az iskolának kötelessége jelezni a hatóságok felé a mulasztásokat, amire sajnos sok példa volt az előző tanévben és higgyék el, nem kedves feladat ez számunkra!

Arra kérem önöket, hogy bízzanak tanítóinkban, tanárainkban, segítsék pedagógusaink munkáját gyermekeik boldogulása érdekében! Mi továbbra is nyitottak, együttműködőek és felkészült pedagógusok vagyunk, de biztosan nem tévedhetetlenek! Ezért kérem Önöket, osszák meg véleményeiket, tapasztalataikat, építő jelleggel, a tisztelet, a jószándék jegyében.

Kedves Kollégáim, munkatársaim! Kérlek Benneteket, hogy az új tanévben is dolgozzunk együtt közös céllal, közös akarattal! Törekedjünk arra, hogy az év folyamán minél több tanulónk érjen el sikereket tanulmányaiban, minél kevesebbet hiányozzanak a tanórákról. Bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket adjon! Az osztálykirándulások, iskolai versenyek, vetélkedők, színházlátogatások mind-mind új élménnyel gazdagíthatnak és nem utolsó sorban fontos építőkockái lehetnek egy valódi közösség kialakításának. Ennek érdekében sokan közületek eddig is sokat munkálkodtak, remélem idén sem lesz másként, valamint azt is remélem, hogy mindenki felzárkózik az élenjárók közé!

Kedves nyolcadik osztályos tanulók! Ti lettetek iskolánk legnagyobb diákjai. Nagyon érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár rátok, ki kell választanotok azt az iskolát, ahol tovább szeretnétek tanulni, fel kell készülni a felvételire, sikeresen el kell végeznetek az utolsó általános iskolai évet. Kívánom, hogy ezek érdekében egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat, aktívan vegyetek részt az iskola életében.”

Intézményvezető úr mindenkinek sikeres tanévet kívánva nyitotta meg a 2022/2023-as tanévet.