Túzok Tusa 2018. Döntő

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is meghirdette a Túzok Tusa elnevezésű természetvédelmi vetélkedőt az általános iskola 6-8. osztályos tanulói számára.

Három fős csapatok nevezhettek a vetélkedőre.

A játék ebben a tanévben egy levelező és egy gyakorlati fordulóból állt.

A levelező fordulóban a versenyzőknek anagrammákat kellett megfejteni, madarak neveivel, képek alapján a Körös-Maros Nemzeti Park területén található kastélyokat felismerni és minél több információt gyűjteni a történetükről, gyógynövényekről rajzokat készíteni, az év emlőséről, a földi kutyáról plakátot alkotni és a csalán gyógyító hatásáról versikéket írni.

9 település 23 csapata versenyzett a döntőbe jutásért.

Iskolánkból Szigeti Boglárka 8.a, Szűcs Edina 7.a és Szűcs Károly 8.a alkotta csapat a 23 csapatból első helyezéssel jutott a döntőbe!

Szarvason az Anna Ligetben, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark területén 4 állomáson zajlott a döntő. Itt gyakorlati feladatok vártak a gyerekekre: állathangok felismerése, virtuális természetvédelmi kérdések, fajfelismerés, totó.

A gyakorlati résznél nyolcadik helyezést értek el tanulóink a szarvasi, békéscsabai,vésztői, öcsödi és hódmezővásárhelyi iskolák csapatai között.

Gratulálunk a szép eredményhez!

                                                               Bálint Beáta, felkészítő pedagógus