Túzok Tusa 2017 A DÖNTŐ

Túzok Tusa 2017

A DÖNTŐ

Immár hét éve hagyomány, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park tavasszal természetvédelmi vetélkedőt (Túzok Tusa) szervez általános iskola felső tagozatos tanulói részére.

A levelező fordulóból 10 iskola 23 csapatának 70 diákja versengett a győzelemért.

13 csapat jutott az április 4-i terepi döntőbe, melyet a nemzeti park Szarvason található Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye rendezett.

A Dobozról, Békéscsabáról, Szarvasról,Vésztőről, Sarkadról és Szabadkígyósról érkező 3 fős általános iskolai csapatoknak nem volt  könnyű dolguk. A döntő helyszínéül szolgáló Körösvölgyi Állatparkban igazi kutatókként kellett megfigyeléseket végezni. A versenyzőknek egy óra alatt kellet bejárni az Állatpark területét és ezután a Látogatóközpont épületében minderről írásban számot adniuk feladatlap és totó kérdései alapján. A kiváló eredmények igazolták, hogy a versenyzők között a jövő kis természetvédőit tisztelhetjük, akiket a Körös-Maros Nemzeti Park saját ajándéktárgyaival, prospektusokkal, könyveivel jutalmazott.

A döntőben versenyző 13 csapat közül  4. helyen végzett:  Péter Mónika 8.b, Lakatos Klaudia 8.b és Szabó Balázs 8.a osztályos tanuló. 5. helyezett:  Erdős Angelika 8.a, Rézműves Boglárka 8.a, Orodán István 8.a és Szatmári Patrik 8.b, 6.helyezett: Furák Szilvia 7.a, Jakab Enikő 7.a és Tóth Éva 7.a, 11. helyezett: Péter Károly 7.a, Pribojszki Péter 7.a és Szűcs Károly 7.a. Felkészítőik: Balog Mária és Bálint Beáta.

Iskolánk tanulói lelkiismeretesen vettek részt mind az elméleti, mind a terepi feladatoknál. Sok hasznos ismeretre tettek szert és a dobozi iskola hírnevét öregbítették. Gratulálunk!