Télűző farsang

Iskolánkban a korábbi évektől eltérően – de a tavalyihoz hasonlóan - tartottuk meg a gyerekek által egyik leginkább várt és kedvelt eseményt, a farsangot. Február 18-án egy igazán kreatív és hangulatos farsangi napot szerveztünk és valósítottunk meg. Mivel sajnos a még mindig jelen lévő vírushelyzet miatt együtt, nagy létszámban a művelődési házban nem tudtunk ünnepelni, ezért az iskola épülete adott helyt a rendezvénynek.

A felső tagozaton három tanítási órán keresztül „farsangolhattunk”, mégpedig forgószínpadszerűen. Az egyes osztálytermekben különböző feladatok, tevékenységek, játékok vártak a diákokokra, akik nagy kedvvel és érdeklődéssel jártak osztályról osztályra.

A szervezőknek nem kis kihívás volt lebonyolítani ezt úgy, hogy abban legyen egy kis tanulás (népszokásaink, hagyományok stb.), és a gyerekek lehetőleg ki is tudjanak kapcsolódni ebben a néhány órában. A gyerekek jókedvét és aktivitását tapasztalva, szerencsére úgy érezzük, hogy sikerült megfelelni ennek a kihívásnak.

Ebben szerepet játszottak a változatos, a diákokat megmozgató feladatok (fánkra dobó verseny, Fánkfaloda társasjáték, álarckészítés, online Kahoot vetélkedő, kvízjátékok), és természetesen az, hogy jelmezt is ölthettek a fiatalok, ami mindig pozitív irányba dobja fel a hangulatot. Voltak hagyományos, megszokott jelmezek (pl. királynő, tündér, ördög), de köszönhetően a gyerekek sorozatimádatának, már modernebb szerkóban is megjelentek néhányan. Például élőben, közvetlen közelről csodálhattuk meg A nagy pénzrablásból vagány Tokiót, és a Peaky Blinders rettegett bandavezérét, Tommy Shelbyt. Köszönet a szülőknek a szebbnél-szebb, ötletes jelmezekért és az isteni finom süteményekért, frissítő innivalókért!

A három órás program után az iskola hátsó udvarán egy máglya mellett került sor a néha idén is fogvacogtató tél elbúcsúztatására. A gyerekek jelképes tárgyak lángok közé dobálásával igyekeztek felgyorsítani a hideg napok elűzésének folyamatát. A tetőfokára hágott jó hangulatot tovább erősített, a 6. osztályosok és osztályfőnökük által megálmodott és elkészített, a helyszínen ide-oda tekergőző sárkánykígyó, amely roppant látványosra sikeredett. Közben Szabados Kristóf tanár úr a fánksütő verseny végeredményét ismertette, és kiosztotta a dobogós helyezést elért csapatoknak a jól megérdemelt oklevelet. A farsangi nap végén pedig a tanulók által már szívrepesve várt tombola következett. Nagyszerű érzés volt látni, hogy tudtak örülni, egy-egy általuk megnyert tombolatárgynak. Ezúton is hatalmas köszönet a szülőknek a felajánlott, és igényesen becsomagolt tombolatárgyakért!

Soha rosszabb farsangot! Várjuk a jövő évi folytatást!

Zombai Attila