Szülinapos Fülemülék

Különleges esemény zajlott április 8-án a Dobozi Általános Iskolában: idén ünnepli 5. születésnapját a Kiss Rózsa tanárnő által vezetett Fülemüle Kórus. Ebből az alkalomból a Dobozi Tavaszi Fesztivál zárónapján, a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében adtak születésnapi koncertet. A szülők, diákok és pedagógusok mellett a település nagycsoportos óvodásai is részt vettek az ünnepi eseményen. „Ők valamennyien az énekkar mindenkori segítői. Ők azok, akik motiválnak bennünket figyelmükkel.” – nyilatkozta Kiss Rózsa tanárnő.

A Fülemüle Kórus már megalakulásától kezdve színesíti az ünnepi műsorokat iskolánkban. A tagok rendszeresen járnak kóruspróbára, kitartásukat és szorgalmukat szép eredmények mutatják. Az Éneklő Ifjúság kórustalálkozó B kategóriájában a Fülemüle Kórus bronz minősítést szerzett, ugyanitt a Fülemüle Kamarakórus ezüst minősítéssel zárta a találkozót, emellett a Kádár Ferenc Országos Népdaléneklő- és néptáncverseny ezüst fokozatával is büszkélkedhet.

„A rendszeres munkában a hangok egymáshoz csiszolódtak, sokat fejlődtek. Elkezdtünk a többszólamú énekléssel megbarátkozni, mely nem volt könnyű feladat. Kánonokat és kétszólamú műveket ismertünk meg. A gitárkíséret mellett, a zongorakísérettel való énekléssel is megpróbálkoztunk.” – mesélte Rózsa néni.

A születésnapi koncerten is megszólalt a gitár és a zongora. Gitáron Komlósi György játszott, aki igazi kincs a kórus és az iskola számára, hiszen az ünnepi műsorokban nagy öröm, ha élő zene kíséri az éneket.

A zongora mellett Benabdallah Marouan zongoraművész foglalt helyet. Ő Rabatban született, Marokkó fővárosában. Édesanyja magyar és maga is kiválóan beszél négy nyelven, köztük természetesen magyarul. A zongoraművész jelenleg a Zeneakadémián tanul, doktori fokozatát szerzi. Rózsa néni ebben a tanévben ismerkedett meg vele, az egyetemen ő a zongoratanára. Szívesen vállalta a vendégszereplést.

Maga a koncert egyszerre volt felemelő, megható, vidám és megindító. Az elmúlt 5 év dalait a közönség együtt énekelte a kórussal. Rózsa néni arra is figyelt, hogy minden zenekedvelő, hangszeren tanuló diák megmutathassa, hol tart a fejlődésben. Így a tanulók furulya-, citera- és zongorajátéka is színesítette a bemutatót.

Nagyon köszönjük Kiss Rózsa tanárnőnek a kitartó munkát, a sokszínű, emlékezetes születésnapi koncertet, melyen ezúttal az ünnepelt ajándékozta meg a közönséget.

Kedves Rózsa néni, kedves Fülemülék! Jó egészséget, további sok sikert, örömteli éneklést, zenélést kívánunk!