Szép magyar beszéd versenyen jártunk

Péchy Blanka színművésznő alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt, amely az eltelt öt évtized során országos mozgalommá vált. A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja: „Bízunk abban, hogy a több mint fél évszázados verseny tovább mélyíti anyanyelvünk szeretetét, és a tanulók körében egyre több hívet szerez a szép, helyes, kifejező magyar beszédnek.”

2020. február 10-én Békésen a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájában rendezték meg a Szép magyar beszéd verseny területi döntőjét. Iskolánkat Pápai Emese Réka 6. a és Nyul Zoltán Bence 8. a osztályos tanuló képviselte.

A verseny résztvevőinek a szabadon választott szöveg mellett a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság által kijelölt kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A versenyzők feladata a szöveg értő és értető, a tartalomnak és stílusnak megfelelő hangú tolmácsolása volt.

Büszkék vagyunk tanulóinkra, akik teljesítették a verseny által előírt feladatot. Nyul Zoltán Bence teljesítményét 2. hellyel jutalmazta a zsűri. Gratulálunk!