"Szép magyar beszéd" Kazinczy szépkiejtési verseny

A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája, hagyományaihoz híven, ebben a tanévben is megrendezte a Kazinczy szépkiejtési verseny területi döntőjét 2024. február 7-én, Békésen. Ez a versenyforma az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.

A versenyzők két kategóriában (5-6. o. korcsoport, 7-8. o. korcsoport) öt iskolából érkeztek. A vetélkedő résztvevőinek egy szabadon választott és a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság által kijelölt kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A feladat nem művészi produkció volt, hanem a szöveg értő és értető, tartalmának és stílusának megfelelő hangú tolmácsolása. A versenyzők teljesítményét szakmai zsűri értékelte. Iskolánkat Kovács Mihály 6.a, Bakos Bianka és Szabó Enikő 6.b, Kölüs Zorka 7. a és Kozák Rebeka 8. a osztályos tanuló képviselte. Felkészítőik: Futakiné Debreczeni Ilona tanárnő és Zombai Attila tanár úr.

A zsűri értékelése alapján az 5-6. osztályos korcsoportban Bakos Bianka 2. lett, a 7-8. osztályosok között Kozák Rebeka a 3. helyen végzett. Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!