Szépíró verseny

Május 16-án a Szépíró versennyel folytatódott az Anyanyelvi napok programsorozat. A Dobozi Általános Iskola 24 tanulója érezte úgy, hogy írásképe rendezett, egyedi, szép, így megméretteti magát a tollforgató próbán. A tanulók ezúttal is a Petőfi emlékévhez kapcsolódó feladatot kaptak: Szerb Antal Petőfi Sándorról szóló gondolatait kellett lemásolniuk.

A verseny célja, hogy népszerűsítse a kézzel írást. Az írás az életünk része. Általa rögzítjük gondolatainkat, üzeneteinket. Bár manapság az íráshoz gyakran használunk technikai eszközt – telefont, számítógépet –, szerencsére gyakran írunk kézzel is. A kézírás az agy, a szem és a kéz finom, összehangolt munkája, számtalan dolgot fejleszt. Aki kézzel ír, annak jobb a memóriája és többet gondolkodik. A kézírásunk rendkívül személyes és egyedi, akár az ujjlenyomat. Kézírásunk visszatükrözi személyiségvonásainkat, lelki állapotunkat, hangulatunkat.

A versenyzők elmélyülten, gondosan dolgoztak, nagyon szép, esztétikus másolatok születtek. A pályamunkákat a zsűri a napokban értékeli, az eredményhirdetés a szavalóversennyel egy napon lesz. Addig is írjunk sokat kézzel, és az agyunk meghálálja!