Sikerek anyanyelvünk védelmében

 

A NyelvÉSZ a Bendegúz Akadémia 3 fordulós anyanyelvi versenye, az általános iskola 2-8. osztályos tanulói számára. A verseny feladatai felmérik és fejlesztik a nyelvi készségeket, helyesírást, nyelvhelyességet, a szabályos, választékos és szép nyelvhasználatot.

Az iskolai fordulót 2023. december 1-jén írták a résztvevők, ahonnan a vármegyei döntőbe jutott Rácz Dominik 4. b, Czinanó László 6.a, Kölüs Zorka és Pribojszki Zsombor 7. a és Megyeri Anna Dóra 8. a osztályos tanuló.

"Egy verseny sosem csak tudáspróba! Nemcsak az számít, ki tudja jobban a tudásanyagot, vagy ki alkalmazza a tudását ügyesebben, de az is, ki mennyire bízik önmagában, mennyire bátor és kitartó, hogyan dönt nehéz helyzetekben." - áll a verseny honlapján.

Idén – az eddigiektől eltérően – a verseny központjában javították a vármegyei fordulón megírt feladatlapokat, így Szegedről érkezett az örömhír: Pribojszki Zsombor 1. helyen végzett, és meghívást kapott az országos döntőre, melyet Szegeden tartanak április 27-én. Szívből gratulálunk!

Ezek a gyerekek bizonyították tehetségüket, szorgalmukat és kitartásukat!

Köszönjük tanulóink és felkészítőik munkáját!