Papírgyűjtés

A szeptemberi első akció után, idén áprilisban ismét papírgyűjtést szerveztünk iskolánkban.  Szerencsére az idő most is kegyeibe fogadta  a papírgyűjtőket, hiszen kellemes, nem túl meleg időben folyt a munka. A gyerekek ismét nagy kedvvel és lelkesedéssel járták az utcákat, és gyűjtötték össze családok számára már haszontalanná vált papírokat. Volt, aki táskákban, reklámszatyrokban cipekedve hozta az összegyűjtögetett papírt. Voltak, akik biciklin, talicskán gurítva. Mások pedig autóval, vagy éppen kisteherautóval érkeztek.

Tanulóink és a besegítő kedves szülők nem csak  aktívan, hanem roppant eredményesen is dolgoztak, és gyorsan megtöltöttek két konténert, sőt a hamarosan megérkező harmadik is félig megtelt.  Az összegyűlt papír konténerekbe pakolásában az iskolánk felsős diákjai segédkeztek. Fáradtságot nem ismerve, jókedvűen, kitartóan dolgoztak. Az eredményes munkában újra nagy szerepet játszott Gergely Sándor, mellette  pedig Baku Zoltán kollégánk, aki  fáradhatatlanul járta a munkáját segítő diákokkal együtt a dobozi boltokat, ahonnan rengeteg papírköteget, kartondobozt sikerült elhozniuk.

Összesen majdnem hét tonna papír gyűlt össze a nap folyamán. A papírért kapott pénzt iskolai közösségi programokra használjuk majd fel. Természetesen a legjobban teljesítő csapatok jutalomban is részesültek, az első három helyezett osztály tortát kapott ajándékba. Köszönöm mindenkinek (diákoknak, szülőknek, tanároknak) a nagyon lelkes, kitartó munkáját! Jövő szeptemberben pedig újra indul az osztályok közti papírgyűjtési verseny! Addig is mindenki gyűjtse az erőt és az energiát hozzá!

 

Zombai Attila