Papírgyűjtés - 2022 ősz

Az idei őszön is megrendezésre került iskolánkban a DÖK szervezésében az első papírgyűjtés. Az eddig megszokottakhoz képest talán egy kicsit később, október elején. Az időpont tehát változott, de szerencsére a diákok lelkesedése nem.

A tanítás befejeztével,  12 órakor az akció ismét ideális időjárási körülmények között kezdődhetett.  A megszokott hozzáállásnak köszönhetően már az első órában komoly mennyiségű újságpapírt, kartonpapírt és könyvet hoztak a tanulók és az őket segítő szülők. Szerencsére ez a későbbiekben sem változott, így a konténereket pakoló diákok sem unatkoztak. Egymást segítve és jó hangulatban pakolták a papírkötegeket a szép lassan megtelő lomtartályokba. A gyűjtésnél segédkező kollégák folyamatosan jegyezhették be az egyes osztályoknak a  fokozatosan gyarapodó mennyiségeket, kilóban. A tavalyi évhez hasonlóan Baku Zoltán kollégánk ismét minden követ megmozgatott, hogy a helyi boltokból, ABC-től ismét minél nagyobb mennyiségű papírköteget, kartonpapírt kapjunk.

Idén sem tudtuk időben befejezni a pakolást, hiszen az utolsó konténer csak fél hatkor érkezett meg. De amíg vannak olyan diákok és kollégák, akiknek nem okoz gondot, ha túlóráznia kell, addig ez semmi gondot nem jelent. Így aztán hat órára összefogással, összehangolt közös munkával végül a konténerekbe került az összes papír, és mindenki a jól végzett munka örömével térhetett haza.

Természetesen a diákjaink számára a jutalom sem maradhatott el. A legjobban teljesítő, vagyis az első három helyen végző osztályok tanulói szerdán ajándékcsomagot vehettek át az iskola udvarán. A dobogósok: I.  5. a II. 6. a III. 7. a osztály. Köszönet nekik, de természetesen minden résztvevő tanulónak, aki bármilyen mennyisséggel, de hozzájárult az akció sikeréhez!

Zombai Attila

 a DÖK segítő tanára