Pályaorientációs nap 2021

December 11-én, szombaton – az áthelyezett munkanapon – a megszokottól eltérően alakult a program iskolánkban. Ezt a napot ugyanis a szakmák bemutatására, a lehetőségek felvázolására szántuk.

Régóta tudjuk, hogy a pályaválasztást érdemes megfelelően előkészíteni. Ez azt jelenti, hogy mire nyolcadikos lesz egy-egy tanuló, addigra szerencsés esetben ismeri a lehetőségeit: a szakmákat, az iskolatípusokat és nem utolsó sorban önmagát.  Ehhez nyújtott segítséget a Dobozi Általános Iskola pályaorientációs napja.

A nap célja az iránymutatás, az érdeklődési körök feltérképezése tesztek segítségével, és nem utolsó sorban testközelbe hozni néhány érdekes szakmát.  

Így ezen a délelőttön Megyeri Lajos a méhészet rejtelmeibe vezette be hallgatóságát, a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Technikum és Szakképző Iskola a postai üzleti ügyintéző és a logisztikai technikus munkakört mutatta be, Tóthné Szabó Anikó védőnő a csecsemőgondozás szép feladatáról mesélt, Balázs Zsolt mezőgazdász a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, Hevesi Imre pedig koncerttel várta a legkisebbeket.

Az izgalmas és látványos bemutatók jóvoltából tartalmasan telt a délelőtt, minden diáknak lehetősége volt kipróbálni a különböző szakmák eszközeit, bátran kérdezni, kötetlenül beszélgetni.

Köszönjük az előadóknak és a szervezőknek ezt az élményekkel, újdonságokkal teli napot!

www.dobozialtalanosiskola.hu