ORSZÁGOS DOBOGÓN

Molnár Petra számos területen bizonyította már tehetségét. Ezúttal egy országos rajzpályázaton figyeltek fel munkájára.

2015-ben az év madara az internetes közönségszavazás következtében a búbosbanka (latin neve: Upupa epops) volt. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja ezért rajzpályázatot hirdetett Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának és az egri Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Karának főtámogatásával, melynek célja az volt, hogy a pályázatra jelentkezők minél látványosabban örökítsék meg e színpompás madarakat, valamint bővítsék ismereteiket a fajról.

„A pályázatra 250 db pályamű érkezett, melyek elbírálása nagyon nehéz feladat volt, ezért több különdíj is született. A zsűrit a Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék oktatóinak és környezettan szakos hallgatóinak válogatott csapata alkotta.” – olvasható az egyesület honlapján.

Molnár Petra, a Dobozi Általános Iskola 8. a osztályos tanulója tanára, Balogh Lászlóné felkészítésével jelentkezett a pályázatra. A vegyes technikával készült kreatív alkotás a zsűri tetszését is elnyerte, a 3. hellyel jutalmazták az általános iskolák 6-8. osztály kategóriájában. Nyereménye egy állat- és növényhatározó.

„Nagyon jó Petrával dolgozni. A közös munka során helyesen alkalmazza a tanácsaimat, ám mellette saját gondolatait is beleépíti. Kialakult stílusa, ízlése van. Nagyon büszke vagyok rá. Külön öröm, hogy az Egerben rendezett kiállításon, illetve az interneten sokan láthatták az alkotását.”- mondta Balogh Lászlóné, Lívia tanár néni.

Mindkettőjüknek gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!