Nyílt órák a Dobozi Általános Iskolában

Tartalmas, jó hangulatú, változatos tanóráknak lehettek szemtanúi, akik ellátogattak a Dobozi Általános Iskola nyílt napjára április 11-én. Természetesen elsősorban a beiskolázás előtt álló, nagycsoportos óvodások szüleit vártuk, de szeretettel fogadtunk minden érdeklődőt. 

Debreceni Hajnalka tanítónő egy nyelvtan- és egy matematikaóra keretein mutatta be, milyen sokszínű lehet e két tantárgy, hogy mennyire nagy örömöt nyújthat egy jól megoldott feladat, illetve mennyire megfér egymás mellett a technika és a hagyomány.

A városi iskolákhoz képest a mi iskolánkban alacsonyabb az osztályok létszáma. Ez számtalan előnnyel jár: lehetőséget biztosít arra, hogy egy-egy tanuló több figyelmet kapjon, ezáltal jobban megismerjük; egyúttal egyénre szabott oktatást, ösztönzést kapjon, önmagához képest fejlődjön. Ennek voltunk szemtanúi a nyílt órákon, melyeken a gyerekeket nem feszélyezte a sok figyelő szempár: aktívan, lelkesen vettek részt a tanórákon.

A nyílt óra szemlélőjeként magával ragadott a gyerekek lendülete, az órák gördülékenysége, természetessége. Egyértelmű volt számomra, hogy egy jól összeszokott, olajozottan működő kapcsolatba nyertünk bepillantást: a pedagógus és a diákok jól működő kapcsolatába.

Kedvenc részem egy tévesen írt szó kapcsán elhangzott, rejtett megjegyzés volt: „Ma nem vettük be az ékezetkapszulát!” Megsúgom: ezt a kapszulát csak Hajni tanító néni gyártja a többi egyedi, varázslatos termékkel… Tehetségét, rátermettségét bizonyítja, hogy érti és beszéli a tanulók nyelvét. Ha kell, a barátjuk, ha kell, a cinkosuk, és elsősorban, legfőképpen a tanáruk, a szó legszebb, legnemesebb értelmében.

Kedves Leendő Elsősök! Jó kezekben lesztek! Nagyon várunk titeket! 

 

Futakiné Debreczeni Ilona