Mikulás napján

Iskolánk fontosnak tartja, hogy évről évre ne csak a nemzeti történelmünk jeles napjai köré szervezzen szervezett ünnepségeket, hanem minden olyan eseményt méltóképpen megünnepeljen, amely sokat jelent a gyerekeknek. Ezek közé tartozik a Mikulás napja és a karácsony is. Nem véletlenül lett így együtt megemlítve a kettő, ugyanis tanintézményünkben hagyományosan december 6-án kerül sor egyrészt a Mikulás napi ajándékosztásra, másrészt a karácsonyfa feldíszítésére is.

Az ajándékokat természetesen a messzi Lappföldről érkezett Télapó adta át az őt izgatottan váró diákoknak. Osztályról osztályra járva kereste fel a gyerekeket, az őt kísérő roppant dekoratív krampuszlányokkal, akiknek szerencsére semmi dolguk nem akadt, mert jó magaviselete miatt egyik diákunk sem „érdemelt” virgácsot. Így csak az ajándékcsomagok kiosztásában kellett segédkezniük, amelyek az idén a Dobozi Iskoláért Egyesület jóvoltából elnyert pályázat – és persze a Télapó – segítségével jutottak el az iskolánkba. Öröm volt látni a gyerekek boldog arcát, mikor megkapták a mindenféle finomsággal megtöltött csomagokat. Hálából minden alsós osztály szívvel-lélekkel előadott dalokkal és versekkel kedveskedett a fáradhatatlan Mikulásnak, aki ezek után meghatottan hagyta el iskolánkat, hogy jövőre újra visszatérjen majd.

A karácsonyfánk feldíszítése mindig iskolánk legmeghittebb, legbensőségesebb eseményei közé tartozik. Az egyes osztályok tanulói egyenként akasztották fel a fa ágaira a saját maguk készítette díszeiket, és közben tanintézményünk énekkarának tolmácsolásában az ünnep hangulatához illő dalok hangoztak el zenei aláfestésként, karácsonyi hangulatot varázsolva az épületbe.

" Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Az ünnep különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás."- hangzik Márai Sándor tollából. Mindenféle kétely nélkül mondhatom, hogy mi itt az iskolánkban gondolatainak lényegét átérezve és szem előtt tartva ünnepeltünk a december 6-án.

 

Zombai Attila