Mesefoglalkozáson vendégeskedtünk

Ebben az évben már tizenhetedik alkalommal került sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Ilyenkor az ország több száz könyvtára színes programokkal kedveskedik olvasóinak.

A Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár október 5-én kínált iskolánk másodikos és harmadikos évfolyamának egy mesefoglalkozást. Óréné Szabó Erzsébet, könyvtáros köszöntőjében tájékoztatott, hogy az idei év szlogenje: esély, egyenlőség, könyvtár. Ezért is volt meglepő, hogy hamarosan az energiaválság miatt, a hideg hónapokban zárva lesz az épület. Ugyanakkor reményt keltő, hogy a megoldást már most keresik arra, hogyan jusson el a könyv az olvasóhoz. Én abban reménykedem, hogy az emberek még inkább felismerik, hogy szükségük van egy biztos pontra, amely mindenkinek egyforma esélyeket nyújt.

Lelket tápláló volt Soós Emőke mesemondó, a békéscsabai Napsugár Bábszínház bábszínészének lendületes, varázslatos, ízes székely nyelvezettel előadott mindkét meséje. Tanulóink teljes átéléssel hallgatták az általános emberi igazságot, becsületet és méltóságot tartalmazó mesét, illetve az ezt követő tréfás történetet. A mesefoglakozást az „Érik a szőlő, hajlik az ága” című népdal tanulásával zártuk.

Köszönjük Emőkének a lelki táplálékot, a Könyvtárnak a nyugodt és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehetett pihenni, el lehetett lazulni a mesék bűvöletében.

Tóthné Székely Ildikó

3.a. osztály osztályfőnöke