Matekozni így is lehet…

A Matific egy 1-6. évfolyamos tanulóknak szóló matematikaoktató platform. Segít a kritikus gondolkodási és a problémamegoldási képességek fejlesztésében, valamint a matematikával kapcsolatos szorongások enyhítésében. A szakértők által gondosan összeválogatott pedagógiai tartalmak, a játékos felfedezés élményére épülnek. Olyan feladatokat tartalmaz, melyek izgalmat és szórakozást hoznak a matematikába.

Évente kerül sor a Matific Olimpiára, hogy izgalmassá tegye a gyermekek számára a matektanulást és megünnepelje az eredményeiket.

Az idei tanévben, a Dobozi Általános Iskola, 3.a. osztályos tanulói is beneveztek a meghirdetett olimpiára. A verseny egy hétig tartott. A cél 300 csillag megszerzése, vagyis a Rubin szint elérése volt.

A gyerekek a számítógépes teremben és otthon saját tempójukban dolgozhattak, s fejtették meg az érdekes, izgalmas feladatokat. Így saját tempójukban haladtak, és az interaktív feladatok egyedi kombinációját oldották meg. Az azonnali interaktív visszajelzés a helyes megoldás irányába terelte a tanulókat.

A siker nem maradt el!

 

Helyezés (Iskolán belül)

Tanuló

Osztály

Pontosság

Szint

Összes Szerzett Csillag

 
 

1

Lukucz Lara

3.a

89.86%

Rubin

300/300

 
 

2

Tóth Marcell

3.a

88.54%

Rubin

300/300

 
 

3

Hegedűs Dávid

3.a

87.22%

Rubin

300/300

 
 

5

Behrami Adelina

3.a

84.77%

Rubin

300/300

 

 

Gratulálok, a 300 csillagot elért versenyzőknek és azt kívánom, hogy a matematika iránti lelkesedés minden tanulóban tovább erősödjön.

 

Tóthné Székely Ildikó

3.a. osztályfőnök