Kerékpáros ügyességi verseny és jutalomkirándulás

A Dobozi Általános Iskola helyi kerékpáros ügyességi versenyére került sor 2022. június 8-án Baku Zoltán a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa és Váradi Edit a Dobozi Általános Iskola intézményvezető-helyettese szervezésében. Az iskola udvarán ügyességi pálya felállításában és a verseny lebonyolításában Dézsi Gábor és Turák József polgárőrök, Balog István rendőr főtörzszászlós, Szabó László rendőr törzszászlós és Juhász Dániel főtörzsőrmester vettek részt. A versenyben 36 diák mérte össze ügyességét, és a pontozó zsűri külön  értékelte a lány és fiú résztvevők által elért eredményeket, illetve az osztályokat.

Helyezettek:

Fiú

I.       Szabó Sándor 7. b                                              

II.      Pribojszki Zsombor 5. a

III.     Köteles Rikárdó 4. b                                          

Lány

I. Kardos Míra 7. b

II.  Kozák Rebeka 6. a

III. Serbán Veronika 4. b

A 4. b osztály nyerte meg a kerékpáros kupát.

A díjakról (oklevelek, érmek, kupa) a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ gondoskodott, így átadásra került az oklevelek mellett hat érem és egy kupa. Minden résztvevő ezen kívül egy jutalomkirándulást kapott ajándékba a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Kmb. Alosztály jóvoltából.

A kirándulásra végül harminckét diák, négy pedagógus, egy szociális munkás, két polgárőr és három rendőr jött el. Kisbuszok szállították a csapatot a  RepTár Szolnoki Repülőmúzeumhoz.

Megérkezésünk után a csoportnak egy tárlatvezető mesélt egy-egy repülő történetéről. Megtudták a gyerekek, hogy a Wright fivérek repültek először saját tervezésű motoros repülőgéppel, azt is, hogy Rubik Ernő édesapja repülőmérnökként vitorlázó repülőket tervezetett, melyek közül az egyik leghíresebb a Góbé, és azt is, hogy hogyan bosszantották éjjelente az orosz pilótanők - gúnynevükön az „éjszakai boszorkányok” - az ellenség táborát. Az udvarra érve a csapat bátor tagjai felmásztak a meredek lépcsőn a kilátóba. Innen tárult eléjük a gyönyörű helikopterek és repülőgépsorok látványa, köztük „Csőrike” a sasmadár díszítéssel ellátott harcihelikopter. Ezután a diákok megrohamozták az akadálypályát, ahol átsétáltak egy sötét labirintusfolyóson a falat tapogatva, majd lengőhídon, gerendán, kúszófolyosón át eljutottak a II. világháborúban használt ágyúkhoz, melyek mögé be is ülhettek. Míg a 4D-s mozira várakoztak, volt aki a játszótér hintáját és játékait vette célba, volt aki az ajándékboltban vásárolt apró meglepetéseket. Néhány fő kipróbálhatta milyen is egy MiG-29 vadászrepülőgépet vezetni szimulátoron keresztül, és 18 fő átélhette az interaktív moziban egy berepülés élményét, meg azt, amint kiugrik egy repülőgépből és a Balaton fölött ejtőernyővel siklik a légtérben, illetve egy szabadesést a hegyek között. Mindenki kellőképpen kifáradva és örömmel tért vissza a buszokhoz. Köszönjük a versenyt, a díjakat, és a felejthetetlen élményeket a szervezőknek és támogatóknak.

 

Bólya Mónika