Jótékonysági est

Alig kezdődött el az idei tanév, vendégségbe hívtuk a kicsiket és nagyokat, jótékonysági estet rendeztünk. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy egy jó ügyért, szép célokért szívesen tesznek a dobozi lakosok.

A megjelenteket Zsigmond Károly intézményvezető köszöntötte: „Ahogy a vírus az utóbbi időben annyi mindent, így a hagyományos jótékonysági estjeinket is megtámadta. Most azonban úgy gondoltuk, hogy kihasználjuk a lehetőséget, megrendezzük a jótékonysági estet, hiszen mindig vannak olyan újabb és újabb céljaink, melyeket szeretnénk megvalósítani, a rendezvény bevételéből pedig finanszírozni.

Természetesen a jótékonysági estünknek nem csak az anyagi oldalát nézzük, célunk volt olyan programot összeállítani, olyan közösségi élményt adni másoknak és önmagunknak, ahol az oktatás szereplői, a gyerekek, szülők, pedagógusok és kedves vendégeink jókedvűen eltölthetnek egy estét.

Szeretném megköszönni dolgozóink munkáját, akik ezt a szép környezetet, a finom ételt varázsolták ide a mai rendezvényhez. Köszönöm az önkormányzatnak és a Dobozi Népművészeti Egyesületnek, hogy idén is biztosítják számunkra a padokat, sátrakat, valamint a főzéshez szükséges eszközöket.

Köszönöm a sok támogatást, felajánlásokat és hogy itt vannak, itt vagytok! Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok az elkövetkezendő órákra!”

Köves Mihály polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: „Vannak ügyek, amelyeket érdemes támogatni. Ez a jótékonysági est ilyen eseménynek minősül. A rendezvény célja egyrészt támogatás gyűjtése, melynek felhasználása az intézményben hasznosan fog megtörténni. Másrészt, annak a bizonyítása, hogy az iskolában van tenni és élni akarás. Mert van! Elképzelhetetlen egy település közössége jól működő iskola nélkül. Mi szerencsések vagyunk, mert az iskola jól működik. Amikor Doboz települést bemutatom különböző rendezvényeken, el szoktam mondani, hogy gazdaságilag nem vagyunk erősek, de nem vagyunk szegények, mert ahol ilyen közösségek működnek, ahol ilyen emberek élnek, ahol ennyien képesek együttműködni a közös célokért, a falu fejlődéséért ott jó élni, jó együtt dolgozni. ”

Az eseményt követően Zsigmond Károly intézményvezető értékelte a rendezvényt: „Egy nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, ahol az időjárás kegyes volt hozzánk, a tervezett programjainkat meg tudtuk valósítani. A hangulat jó volt, a résztvevők jól érezték magukat és finom volt a vacsora is. Köszönöm mindenkinek a támogatását és munkáját! Öröm számunkra, hogy a hagyományt ilyen sikeresen tovább tudtuk vinni!”