Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?

Sok-sok diák, akiket már nagyon vártunk! Reméljük, mindenki kipihente magát, hisz számtalan feladat, program, esemény vár ránk. A folyosók, az osztálytermek nyáron felfrissültek, új ruhát kaptak, vidáman várják az új tanévet, ami szeptember 1-jén kezdődött.

A tanévnyitó ünnepségen Zsigmond Károly, a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője beszédében elmondta:

„Bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket adjon! Az osztálykirándulások, iskolai versenyek, vetélkedők, színházlátogatások, mind-mind új élményekkel gazdagíthatnak, és nem utolsó sorban fontos építőkockái lehetnek egy valódi közösség kialakításának. Az első tanítási napon sok diákban fogalmazódik meg, hogy „most jobban fogok tanulni, mint tavaly, nem hagyok mindent az utolsó pillanatra”. Ha valóban megfogalmaztatok ilyen gondolatokat, kérlek benneteket, tartsátok is be, mert sokkal könnyebben fogjátok venni az akadályokat.”

Természetesen a legnagyobb figyelmet idén is a legkisebbek, az elsősök kapták. Az ő életükben meglehetősen nagy a változás, ami óriási izgalommal jár. Ők még nem is sejtik, mennyi kaland vár rájuk a következő 10 hónapban. A kalandra Anita tanító néni Süsüvel, a segítőkész, jószívű sárkánnyal; Kati tanító néni pedig a minden iránt érdeklődő, sárga apróságokkal, a Minyonokkal kíséri őket. (Aki nem hiszi, járjon utána! A tantermek falán megtaláljuk a mesehősöket, akik nap mint nap bátorítják, biztatják majd iskolánk legzsengébb tanulóit.)

Az idei tanévnyitót Tóth Renáta (2.a), Kárnyáczki Lili (1.a) és Fekete Károly (1.a) szavalata, Nyul Zoltán Bence (5.a) szólóéneke és az Illikné Margó tanító néni által vezetett kis kórus dala tette ünnepélyessé, emlékezetessé.

„Iskola, iskola, ki a csoda jár oda? A takács, a kovács, a kőműves meg az ács.” A jövő kőművese, ácsa, tanára, orvosa. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, közösen kell dolgoznunk. Ehhez kívánunk jó munkát, eredményes tanévet!

 

Képek: itt