Indulj új csodákat látni!

„Ennek a tanévnek a vége nem úgy alakult, ahogy azt szeptemberben elterveztük, mégis azt kell mondanom, kegyes hozzánk a sors, hiszen az iskolaélet egyik legszebb pillanatát – ha nem is teljes létszámmal – de mégiscsak együtt élhetjük meg. Ez a legszebb pillanat a ballagási ünnepség.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte ünnepi beszédét Zsigmond Károly intézményvezető.

És valóban felemelő, szép pillanatokat élhettünk át együtt a ballagás reggelén. Azon a reggelen, amit a végzősök annyira vártak már. Néhány nappal korábban egyikük így fogalmazott: „Eddig nagyon vártam a ballagást, de most már félek tőle.”

Féleleme teljesen érthető: ismeretlen, új helyen folytatni az életet ijesztő. Ugyanakkor óriási lehetőség is! Kívánom, hogy tanítványaink éljenek ezzel a lehetőséggel, találják meg saját útjukat, járjanak rajta boldogan és eredményesen!

Az eddigi teljesítményüket tekintve nincs okunk aggodalomra. A ballagási ünnepségen többen is jutalomban részesültek kiemelkedő tanulmányi munkájuk miatt.

Nyolc éven át kitűnő bizonyítványt szerzett, ezért emlékplakettet és tízezer forint értékű ajándékutalványt vehetett át Brád Tamara Veronika és Vágner Csaba 8. a osztályos tanuló.

Nyolc éven át jeles bizonyítványt szerzett, ezért ötezer forint értékű ajándékutalványt vett át Nyul Zoltán Bence, Szabó Sándor és Szatmári Petra 8. a, valamint Földi Laura 8. b osztályos tanuló.

Okleveleket és jutalomkönyveket vettek át azok a tanulók, akik szorgalmukkal, közösségért végzett munkájukkal, magatartásukkal, versenyeken való részvételükkel kitűntek a többiek közül.

„Tisztelt Szülők! Köszönöm, hogy nyolc éve iskolánkat tisztelték meg bizalmukkal! Remélem, hogy közös munkák eredményével önök is elégedettek. A tantestület nevében köszönöm azon szülők munkáját, akik folyamatosan, az átlagnál többet segítették iskolánk életét.” – mondta Zsigmond Károly, aki a végzős diákoktól Demjén Ferenc soraival búcsúzott.

„Van, amit megszoktunk már,

sok, amit unhatnánk tán.

Van, ami szűk körbe zár,

hát menni kell!

Indulj, új csodákat látni!

A Föld még most is nagy nekünk,

ne hidd, hogy mindent ismerünk!

Indulj, új csodákat látni!”

 

Köszönjük a megható ballagási ünnepséget a 7.a és 7.b osztálynak és osztályfőnökeiknek: Péliné Eszenyi Hajnalka és Turákné Szente Adél tanárnőknek.

Kedves Ballagók! Tarisznyátokat nyolc éven át töltöttük útravalóval, de még nem telt meg teljesen. Halmozzátok benne továbbra is a tudást, az élményeket, a tapasztalatokat, a sikereket! S amikor elfáradtok vagy elbizonytalanodtok, nézzetek szét ebben a tarisznyában, hátha találtok benne olyat, amiből erőt meríthettek! Örömteli, tartalmas, jó utat kívánunk nektek! Időnként térjetek be hozzánk élménybeszámolót tartani…