Felsős farsangi forgatag

A farsang vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart. Ez az időszak bővelkedik a szokásokban, hiedelmekben. Egyik legjellemzőbb eseménye az álarcos/jelmezes alakoskodás és a farsangi mulatság. Ezeket az elemeket elevenítettük fel iskolánkban február 17-én.

Először játékos formában idézetük meg a régmúlt farsangok versengő ügyességpróbáit, majd 21. századi mulatságot, diszkót rendeztünk. Közben a jelmezesek élvezték az átalakulást, a titokzatosságot. A torkoskodás helyszínéül a büfé szolgált: szendvicsek, sütemények sokasága várta az érdeklődőket.

Az adománygyűjtés is szokás volt hajdan; ezt a szokást a tombolahúzással elevenítettük fel. A felső tagozatos diákok tengernyi tombolatárggyal járultak hozzá a farsang sikeréhez. Nagyon köszönjük! És nagyon köszönjük a 7. a osztályos tanulók szüleinek a támogatást, akik szakács, cukrász, menedzser, stylist minőségben is bizonyítottak. Ugyancsak köszönet jár a támogatóknak: a CBA üzletnek, a Lizzy Virágboltnak és a Silver hamburgerbárnak.  

A farsangi mulatság valójában télbúcsúztató esemény. Bár a tél varázslatos és szép évszak, ezennel most már repesve várjuk a tavaszt!