FEL A BAKANCSOT! LE A KALAPPAL!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetismereti és Oktatási Osztálya a 2016/2017-es tanévben természetismereti vetélkedő-sorozatot indított az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. A vetélkedő hét fordulója havonként - októbertől májusig - mozgatta meg a tanulókat. A BNPI honlapján minden alkalommal más témát dolgoztak fel öt-hat feladaton keresztül. A Dobozi Általános Iskola tanulói rendkívüli szorgalommal lettek a legeredményesebbek.

1. Hrabovszki András 7.b

2. Szigeti Boglárka 7.a

3. Balogh Vivien 8.a

A dobogó minden fokán dobozi diák áll tehát. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és felkészítőjükre, Balogh Lászlóné Lívia tanár nénire.

A kiírás szerint a díjak között szerepel:

  • kedvezményes részvételi díj a BNPI nyári, napközis Túramanó Táborába,
  • ingyenes belépők a BNPI kiállításaira és látogatóhelyeire,
  • természetismereti kiadványok, ajándéktárgyak.

A díjátadó június 8-án lesz.

A versennyel kapcsolatos élményeiről Szigeti Boglárka a következőképpen ír:

„ Év elején, októberben kezdődött a verseny földrajzi és környezetvédelmi témában. Mivel szeretem a természetet, jelentkeztem. Hét hónapig tartott és mindig más témával. Az ökológiai lábnyomunk áprilisban szerepelt a témák közt, hiszen akkor ünnepeljük a Föld Napját. Volt, amikor kimondottan a túrázás volt főszerepben és annak szabályai. Az érdekes témákból sokat lehetett tanulni az állat- és növényvilág terén. Nagyon szerettem a versenyt, a rejtvényeket, mert szükség volt a logikus gondolkodásra és meg kellett tanulni helyesen keresni az interneten, hogy jó megoldást találjak. Mindig újat tanultam, amelyet még használhatok tanulmányaim során. Nagyon örülök az eredményemnek és annak is, hogy az első három helyezett a mi iskolánkból került ki. Köszönöm a szüleimnek és Balogh Lászlóné Lívia tanárnőnek a felkészítést és a biztatást. Nagyon jó eredménnyel zártam egy fantasztikus versenyt. Köszönöm az esélyt, Bükki Nemzeti Park!”