A Fülemüle Kórus hírei

2022. december 3-án a Fülemüle Kamarakórus részt vett Dévaványán, a X. Kádár Ferenc Országos Népzene és Népdaléneklési versenyen. Énekegyüttes kategóriában, II. korcsoportban mérettük meg magunkat. A zsűri tagjai a Kubinyi Júlia, Príma-díjas népdalénekes és Zsíros Tímea, a KÓTA népzenei tagozatának vezetői.

Nagyon örültek a gyerekeknek, elmondták a verseny után személyesen, nagyon örülnek a tőlünk hallott Kossuth-nótáknak. A csokrunk címe: “Kossuth Lajos táborában” volt. A Fülemüle Kamarakórus BRONZ fokozatot kapott. Várnak minket jövőre is!

2021 májusában megjelent egy dupla CD, mely Bartók Béla Endrődön gyűjtött népdalait tartalmazza, melyen Kiss Rózsa tanárnő is énekel. A Magyar Hangarchívumban 16 endrődi népdalnak és balladának ő kölcsönözte az énekhangját. Dr Szilágyi Ferencné, gyomaendrődi népművelő kérte fel erre a szép feladatra. Eszter néni pár héttel ezelőtt elhunyt; s a tanárnő, az ő emlékére indult el a versenyen, IV. Korcsoportban, egy endrődi népdalcsokorral. A csokor címe: “Szilágyiné Eszter néni emlékére”. Kiss Rózsa tanárnő EZÜST fokozatot kapott.

Ezúton köszönjük a szülők áldozatos munkáját, segítségét, hogy a gyermekek utaztatásában segítettek. Doboz Nagyközség Önkormányzatának hozzájárulását a gyerekek utaztatásához! 

Fülemüle Kamarakórus