FÁNKSÜTŐ VERSENY

Közel fél évtizeddel ezelőtt, pontosan 4 éve hirdette meg a Dobozi általános Iskola a FARSANGI FÁNKSÜTŐ VERSENYT. Ezen idő alatt cirka 1000 darab fánkot gyúrtak, dagasztottak, sütöttek tanulóink a megmérettetésekre. Volt köztük, olyan, amit jobbhíján csak egyszerű munkadarabnak nevezhettünk, akadt lepény, zsömle, de bőségesen készült olyan termék is, mely méltán érdemelte ki a farsangi, vagy szalagos fánk nevet.  Ebben az évben rekord számú, 9 csapat vette a bátorságot, hogy bebizonyítsa tudását a szőrösszívű, szigorú bírálóbizottság előtt, nevezetesen:

8.a ÚGYIS NYERÜNK, 7.a ARANYCSAPAT, 7.b CSOKISÜNI, 7.b BAJNOKOK, 6.a CSAKIS-CSOKIS, 5.a MI-FÁNK, 5.a FÁNK-JÚ, 5.b FÁNKFANOK, 5.b PO-FÁNK

Az elkészült alkotásokat rangsorolása a következő szempontrendszer alapján történt:

Személyi és eszközhigiénia, munkavégzés és csoportmunka, a fánk külleme, állaga, íze és a tálalása.

Az értékelést a gasztronómiában jártas, szakavatott bíráló bizottság végezte. Tagjai: SÜTI (polgári nevén Balogh Lászlóné), Szatmári Istvánné Terike tanár néni, Kiss János szaktanár, s jómagam: Szabados Kristóf, szintén szaktanár. A diákokat Szűcs Márk 8. b osztályos tanuló képviselte.

Az eredmények ismertetését kezdjük a különdíjakkal:

A legjobb csapatmunkáért járó oklevelet a 7.b CSOKISÜNI  csapata kapja (Merci, Bogi, Réka, Zalán). A legfinomabb remekművet az 5.a FÁNK-JÚ  (Gréti, Emese, S.Anna, Anna, Dóri, Zsolti). Övéké a legjobb állagú fánkért járó oklevél is. A legjobb kinézetű alkotásért a 7.a ARANYCSAPAT-a kapja az elismerést (Pityu, Rómeó, Balázs, Nati, Bandi). Legszebben a 8.a ÚGYIS NYERÜNK tálalta a versenymunkát (Sanyi, Miki, Gabi, Bence, Petra)

A helyezések: Utolsó, azaz 9. helyezett --- nem lett. Sőt utolsó előtti, tehát nyolcadik sem. Az utolsó előtti-előtti hely is betöltetlen maradt. A hatodik helyen – holtversenyben – 3 csapat végzett. A pontversenyben negyedik és ötödik helyezést egy-egy társaság ért el.

Oklevelet kapnak: A harmadik lett a 6.a CSAKIS-CSOKIS csapata (Natu, Pisti, Amanda, Julika) Második helyezett a  7.a ARANYCSAPAT (Pityu Rómeó, Balázs, Nati, Bandi), és a 5.a MI-FÁNK formáció (Lajcsi, Marci, Andris, Cinti, Miranda, Csenge)

A 2020. év legkiválóbb farsangi fánkját az 5.a osztály FÁNK-JÚ nevű társasága készítette, tagjai: Gréti, Emese, S.Anna, Anna, Dóri és Zsolti.

Köszönet a Diákönkormányzatnak a verseny szponzorálásáért, a szülőknek a díszek és ízesítések biztosításáért, a tanulóknak a fegyelmezett, balesetmentes munkavégzésért, a zsűrinek az objektív és kritikus véleményekért. Külön köszönet Sztojka Margit technikai munkatársnak, aki segítette a küzdelem lebonyolítását, s a gyakorlások és a verseny után rehabilitálta a politechnika tantermet.

Szabados Kristóf