Erzsébet-tábor 2020 - Éneklő Ifjúság tábor

Kedves Olvasó!

Nagy örömünkre, a COVID-19 ellenére, az idén is megrendezhettük napközis Erzsébet-táborunkat. Igaz, a biztonsági rendelkezések miatt csak 20 fő vehetett részt a táborunkban. A helyek gyorsan megteltek. Így Illik Józsefné Margó nénivel egy csodás zenés hetet tölthettünk együtt 2020. július 20-24 között.

Biró László, citera tanár, volt a vendégünk hétfőn délelőtt, akitől szlavóniai népdalokat tanultunk. Segítségével felújítottuk a citeráinkat. Időt szítottunk arra, hogy akik citeráztak ebben a tanévben, tökéletesíthették tudásukat Laci bácsi irányítása alatt.

A táborban volt helye a mozgásnak, a táncnak, valamint finomságok készítésének is. Kedden egy fergeteges reggeli táncház után, Békéscsabára indultunk, ellátogattunk a Munkácsy Múzeumba, ahol az aktuális kiállításokat tekinthettük meg. Nagy örömmel fogadtak minket, majd az Árpád Fürdőben zártuk a forró nyári napot.

Ha szerda, akkor kóruspróba! A karantén ideje alatt népszerűvé vált dallamokat tanulhattunk meg, Farkas András, kórusunk zongorakísérőjének segítségével. A gyerekek igazi műhelymunkát végeztek. A levezetés délután egy kerékpártúra volt. a Sámson-várhoz kerekeztünk. Köszönjük a Polgárőröknek, hogy vigyáztak ránk az úton! Ott bújócskáztuk és számháborúztunk, jót játszottunk.

Csütörtökön megismerkedhettünk Füzesgyarmaton egy kedves házaspárral: Csák Árpáddal és feleségével, akik állatsimogatóval várják a kedves látogatókat, kb. 80 fajta állat van a létesítményükben. S mivel elég meleg volt az nap strandolással folytattuk a programot. Bár, az időjárás tréfát űzött velünk.

A tábor ideje alatt sütöttünk pudingos kekszet és gofrit. Készítettünk kulcstartót pixelekből. Egy nagyszerű Ki mit tud? keretében búcsúztunk egymástól, melyen Marcsi néni és Edit néni is meglátogatott bennünket. 

Elkészült az udvaron a kreatív játszótér. Próbáld ki te is! Köszönjük, hogy velünk voltatok!

Margó néni és Rózsa néni