Egy „állati jó” nap az iskolában

 

1931-ben egy környezetvédelmi konferencián merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata. A választott nap október 4. lett, mivel ez  Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Az állatok védőszentje minden élőlény szeretetére tanította az embereket.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, a fajok védelmére, a felelős állattartásra.

Ezekkel azonosulva, iskolánk alsósai több éve már, hogy ünneplik ezt a napot. Előzetesen arra kértük a tanulókat, hogy ezen a napon érkezzenek állatmintás ruházatban. Diákjaink büszkén mutogatták egymásnak, kinek melyik a kedvenc állatos pólója. Délután, napköziben egy képességfejlesztő feladatlap megfejtésére vártuk az osztályokat. Mindenki szorgalmasan dolgozott! Ezt követően a kedvenc állatukat rajzolták le a gyerekek. A legszebb alkotásokból, kiállítást rendeztünk az iskola folyosóján. Diákjaink határtalan örömét a fotók is tükrözik.

Hálásan köszönöm, szervezőtársaimnak: Pászorné Králik Ildikó és Kovácsné Mórocz Anikó munkáját.

Tóthné Székely Ildikó