A Dobozi Általános Iskola újra elnyerte a Boldog Iskola címet

Iskolánk a 2020/2021-es tanévre is elnyerte a Boldog Iskola címet, így szeptembertől folytathatjuk azt a tavaly elkezdett szakmai munkát, amelynek eredményeképpen ebben az évben is jogosultak vagyunk a cím használatára. A Boldog Iskola és Óvoda pályázatot a Boldogság Intézet hirdeti meg évről-évre azzal a céllal, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az óvodai, általános és középiskola szintjén a tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Eközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

Az eredmény pedig: optimista, magabiztos és kitartó óvodások és iskolások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

A Boldogságóra Program fővédnöke  Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra könyvek társszerzője, klinikai szakpszichológus.

A címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek legalább egy tanulócsoport bevonásával tartottak boldogságórát és a program fenntartását a következő tanévben is vállalják. A résztvevő pedagógusok szakmai képzésen, majd folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, hogy a 2019-ben megnyert címet fenntarthassák az intézmény számára.

Botos Tímea