DIÁKNAPTÁRAT KAPTAK A VÉGZŐSÖK

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben végez pályaorientációs tevékenységet a diákok körében. Idén egy hasznos újdonsággal készültek: diáknaptárral lepték meg a 8. osztályos tanulókat.

 Mészárosné Szabó Anna a BMKI szakképzési osztályának vezetője elmondta: „A Kereskedelmi és Iparkamara évek óta végez pályaorientációs tevékenységet, minden évben készítettünk kiadványokat, szórólapokat, de azt vettük észre, hogy ezzel nem értük el azt a célt, amit szerettünk volna. Általában ez a korosztály nem nagyon szeret olvasni, és sajnos ezért a kiadványok egy része sokszor a kukákban landolt. Ezért gondolkoztunk el azon, hogy vajon minek tudnánk hozzájuk közelebb kerülni, és azt tudtuk-láttuk, hogy azért egy diáknaptár az hasznos a gyerekeknek.”

A Diáknaptár 2000 példányban készült el, így a megye végzős általános iskolásainak kétharmadához juthat el ez a továbbtanulási segédlet.

 „A Dobozi Általános Iskolában a 8.a és a 8.b osztály tanulói közös osztályfőnöki órán kapták meg a diáknaptárt  a  Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Novodomszki Orsolya pályaorientációs tanácsadótól, aki rövid tájékoztatót is adott az idei tanév pályaválasztási lehetőségeiről.” – mondta Balogh Lászlóné osztályfőnök.

A Diáknaptárban - amellett, hogy minden fontosabb dátum be van írva, mint például a szünetek időpontjai és a jelentkezési határidő - sok hasznos információt is megtudhatnak a gyerekek a szakmákról.