DÍJAKKAL ZÁRTUK AZ ÉVET

DÍJAKKAL ZÁRTUK AZ ÉVET

A Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára 2016 szeptemberében Egy könyv élete a könyvtár után címmel irodalmi pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók körében. A Dobozi Általános Iskolából Danczik Anna Veronika, Furák Szilvia, Szigeti Boglárka, Tóth Éva Klaudia, Békési Zoltán, Pribojszki Péter 7.a osztályos és Erdős Angelika 8.a osztályos tanuló készítette el fogalmazását.

 „23 irodalmi alkotás született, melyek a könyv könyvtár utáni életét mutatták be a legváltozatosabb módokon.” – mondta a díjkiosztón Kiss Ildikó, a könyvtár munkatársa december 30-án.

Tanulóink nagyon jól szerepeltek, hiszen Erdős Angelika fogalmazása a 2. helyen végzett, Furák Szilvia pedig különdíjas lett. Minden résztvevőre gondoltak a szervezők, ajándékcsomaggal hálálták meg a munkát.

„A fogalmazások, akárcsak a készítőik, rendkívül változatosak, sokszínűek. Ezek a tanulók gazdag szókinccsel, kimagasló fantáziával rendelkeznek, ráadásul kiválóan alkalmazzák tudásukat. Örömmel láttam, hogy szívesen dolgoznak, tetszik nekik a feladat. Egy pályázat elkészítése során mindig nagyon sokat lehet tanulni. Ezért is támogatom, hogy minél több feladatban próbálják ki magukat tanulóink.” – mondta felkészítőjük, Futakiné Debreczeni Ilona, majd hozzátette: „Sokan csak az eredményt irigylik, nem látják az eredmény mögött rejlő munkát. Minden résztvevőre nagyon büszke vagyok, hiszen ezek a tanulók a mindennapi teendők mellett időt és energiát fordítottak a magyar nyelvre.”

A díjazott alkotásokat a Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára közzéteszi az interneten is.