Békés megye kincsei - barangolás értékeink körül

A Békés Megyei Önkormányzat vetélkedőt hirdetett általános iskolásoknak, melynek témája a Békés megyei értékek és hungarikumok volt. A vetélkedőt a Földművelésügyi Minisztérium támogatta, abból a célból, hogy nemzeti értékeinket alaposabban megismerjék. További célja még a tanulók hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásának bővítése. Fontos, hogy lakóhelyi környezetük értékeit megismerjék, közelebb kerüljenek azokhoz a kulturális épített, gasztronómiai, természeti értékekhez, amelyekről olykor már csak a múzeumok kiállítótermei közvetítésével kapnak információt. Ezáltal erősödik identitásuk, kötődésük lakóhelyükhöz.

A Dobozi Általános Iskola is indult a versenyen, a csapat tagjai: Földi Laura, Rákosi Angelika, Szatmári Petra, Czegle Zsolt Bendegúz.

Hat feladatot kellett a versenyzőknek megoldaniuk, egy része lexikális tudást igényelt, más részük gyakorlati volt. A feladatok között volt keresztrejtvény, versírás egy értékről, hungarikumról, vagy megyei értéket ábrázoló képet kellett kirakni.

A tanulók jól szerepeltek, a békéscsabai járási középdöntő 2. helyezettjei lettek.

Gratulálunk a csapat a tagjainak és felkészítőjüknek, Balogh Lászlóné tanárnőnek!