AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÉRE

Az aradi vértanúk tiszteletére rendeztünk megemlékezést október 4-én. Az ünnepi műsor 170 év távlatából idézte fel az 1849-es eseményeket, a kor hangulatát. Nemzeti gyásznapunkon megfogalmazódott: az aradi vértanúk mártírhalála jelképpé vált. Annak a küzdelemnek és áldozatvállalásnak a szimbólumává, amelyet a magyar nép évszázadokon át folytatott nemzeti függetlensége megteremtésért, társadalmi haladásáért.

Az emléknap tiszteletére nemcsak a fellépők és a közönség, hanem az ünnepség helyszíne, Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár is ünneplőbe öltözött. A műsor készítői: Illik Józsefné Margó tanárnő, Kiss Rózsa tanárnő és Zombai Attila tanár úr iskolánk diákjainak segítségével tolmácsolták gondolataikat, és mindenkit megérintő versekkel, dalokkal idézték fel az aradi vértanúk emlékét.

A gondolatébresztő műsor által tudatosulhatott mindenkiben, hogy mennyire fontos lenne napjainkban is magyarságunk megőrzése és a tiszteletadás a hőseinknek.

A megemlékezés zárásaként településünk vezetői és intézményei koszorút helyeztek el az iskolánk udvarán található kopjafánál, méltó módon tisztelegve október 6. vértanúi előtt.