Alsós farsang

A farsang évszázadok óta télűző és tavaszváró mókázás és mulatozás, amikor kicsi és nagy is jelmezbe öltözik. A régi időkben kötelező volt a jelmez farsang idején. Az alsó tagozatos diákok is erre a szokásra építve jelmezbe bújtak, s ahogy azt illik, bemutatkoztak. Láthattunk saját kézzel készített darabokat, komplett jelmezeket, megcsodálhattuk többek között a tavasztündérek, királynők, robotok vagy hétpettyes katicabogarak pompás küllemét. A karton és a kinőtt, színes ruhák jó szolgálatot tettek, és bár nem ez volt a kitűzött cél, az újrahasznosítás is tökéletesen megvalósult.
Aki pedig még mindig nem érezte elég elvarázsoltnak magát, lehetősége volt álarc mögé bújni, hogy megörökítsék őt az utókornak. Sok ötletes, színes, álarcos fénykép is készült.
A mulatozás jegyében az ötödikesek kis műsorral kedveskedtek a kicsiknek. Ezt követően nem maradhatott el természetesen a tombolasorsolás sem. Ezúton köszönjük a beérkezett tárgyakat, amelyeket kisorsolva örömet okozhattunk a nyerteseknek.
Elmondhatjuk, minden osztály, minden tanulója jól érezte magát ezen a délelőttön.

Szerb Marianna