„Mint ha pásztortűz ég…”

„Mint ha pásztortűz ég…”, ezzel a sorral kezdődik Arany János Toldi című elbeszélő költeménye, és ugyanezzel a címmel adta hírré a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, hogy intézményükben versmondó versenyt rendeznek az általános iskola 6. és 7. évfolyamos diákjai számára az Arany János Tehetséggondozó Program létrehozásának 20. évfordulója alkalmából.

2020. február 4-én zajlott a versmondó verseny, amelyre Békés megye diákjai mellett a megyehatáron túlról is érkeztek lelkes, verselni kívánó diákok. A hatodik évfolyamon 32, a hetedik osztályosok kategóriájában pedig 29 diák készült egy-egy Toldi-részlettel. Iskolánkat Dalmadi Rebeka és Óré Bojána 6.a, Balog Boglárka 7.a, Kiss Réka és Szabó Boglárka 7. b osztályos tanuló képviselte.

A 6. és a 7. évfolyamos diákok két helyszínen adták elő a Toldi szabadon választott versszakait. Az első fordulóban megjelent és eredményesen szereplő diákok emléklappal, könyvjelzővel és tapasztalattal lettek gazdagabbak, a legeredményesebbek pedig oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.