„Egy család – egy virág”

          A tavasz a megújulást, az új élet kezdetét szimbolizálja. Felpezsdül a környezetünk, színesebbé válik, s ennek apropóján merült fel bennem az ötlet, hogy iskolánkat is új „ruhába” öltöztessük.
 E programunk, amely az „Egy család – egy virág ” elnevezést kapta, mind a gyerekeket, mind családjaikat és minket, pedagógusokat is megmozgatott. Napról napra gyönyörködhettünk az egyre gyarapodó kis virágcserepek látványában, melyeket óriási örömmel és lelkesedéssel hoztak a diákok.  
A nagy eseményre április 29-én került sor a „Te szedd ”országos program után, melyhez a mi iskolánk is csatlakozott. Az esős idő ellenére minden osztály buzgón tevékenykedett, ültette a virágládákba az általuk összegyűjtött szebbnél szebb, színesebbnél színesebb növényeket, melyek az iskola ablakaiban kerültek elhelyezésre. Látva a sok mosolygós, boldog gyermeki arcot, nyugodt szívvel állíthatom, hogy ezen új programunk nagy sikerrel végződött, melyet minden évben szeretnénk megismételni. Itt szeretném megköszönni a családok és a munkatársaim segítségét, hogy nyitottak voltak erre az ötletre és támogattak.

Tisztelettel: Pántya Katalin
        tanítónő