„A víz élet”

Mint ismeretes, Doboz Nagyközség Önkormányzata 127 millió forint támogatást nyert el Doboz település belterületi csapadékvíz gazdálkodási rendszerének fejlesztésére. A projekt keretén belül – a csapadékvíz-elvezető csatornák felújításán túl – szemléletformáló programok is megvalósultak, így a Dobozi Általános Iskolában november 25-én egy interaktív, játékos foglalkozáson vettek részt a tanulók. A környezetvédelmi óra a klímaváltozás és a csapadékvíz-gazdálkodás témáját dolgozta fel annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke a víz jelentőségét és fontosságát megismerje; egyúttal tanácsokat is kaptak a tanulók a víztakarékos életmódhoz.

Ugyancsak a szemléletformáló programok részeként a dobozi iskolások számára Doboz Nagyközség Önkormányzata rajzpályázatot írt ki. A pályázat tárgya egy figyelemfelkeltő rajz vagy festmény elkészítése a víz témakörben, A víz élet címmel.

Balogh Lászlóné Lívia tanárnő, a felső tagozatos diákok felkészítője elmondta: „A rajzpályázatra olyan műveket vártak, amelyek bemutatják, hogy a víz az élet nélkülözhetetlen alkotóeleme. Szerencsére a tanulók közül sokakat érintett meg a téma, volt közölnivalójuk a rajzukkal. Nagyon örültem a szép, tartalmas munkáknak. Természetesen jutalmazott nem lehet mindenki, ám minden résztvevő tanult valamit a pályamunka készítése során.”

2021. november 30-án, az ünnepélyes eredményhirdetésen Köves Mihály polgármester úr és Aratóné Vágner Margit alpolgármester asszony adta át a győztes pályamunkákért járó ajándékokat, mellettük jelen volt Gyebnár Péter, a Pályázati Klinika Kft. ügyvezetője is. Az alsó és felső tagozatos tanulókat külön jutalmazta a zsűri. Eredmények:

I. Szilágyi Máté 3.a és Kovács Petra 8.a II. Bakos Bianka 4.b és Bakos Marcell 7.a III. Behrami Amélia 4.a és Dalmadi Ferenc 6.a osztályos tanuló.

A díjátadóval egybekötve kiállítás nyílt a pályamunkákból, mely megtekinthető a Dobozi Általános Iskolában. Köszönjük a felkészítő pedagógusok, valamint a zsűri – Balogh Lászlóné, Bólya Mónika és Szatmári  Istvánné tanárnő – munkáját.

www.dobozialtalanosiskola.hu