„A jövőt gyermekeinkkel építjük”

Ez a cím egy projektet takar, melynek célja az egészség, az életminőség fejlesztése, egyik célcsoportja pedig az általános iskolába járó tanulók. Így nem volt kérdés, hogy csatlakozunk a programhoz, mely az egészségnevelésről, a betegségek megelőzési módjairól is tájékoztatást ad.
A Dobozi Általános Iskolában április 29-én, a TÁMOP-6.1.5-14 kódszámú, "A jövőt gyermekeinkkel építjük" elnevezésű program szakmai vezetője, Puju János a fenntarthatóság keretében, végzett szociális munkásként tartott előadást. Ismertetőjében elsősorban a tudatmódosító szerek hatásairól, a függőség stádiumairól beszélt.  Alkohol, gyógyszerek, füves cigi, drogok. Nap mint hallunk ezekről a híradásokban. Ám ami még ijesztőbb: elérhető közelségbe kerültek, veszélyt jelentve a gyerekekre. „Az, aki kipróbálja, akár már az első alkalom után is függővé válhat!” – hangsúlyozta Puju János, elhárítva jó néhány tévhitet. 
Megdöbbentő adatok és használható tanácsok (mikor és hogyan kell mentőt hívni) színesítették a szuggesztív, közérthető előadást, melynek végén még egy pár percig némán ült a hallgatóság. Emésztették a tényeket, gondolkodásra késztette őket a sok információ.
Zárásként a helyes út, a függőség nélküli, teljes élet kapott hangsúlyt, mert jó, ha a gyerekek is látják, hogy ez egyetlen opció.