„ŐSZIRÓZSA” TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ

 

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága tizenötödik alkalommal hirdette meg az „ŐSZIRÓZSA” TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐT. A Dobozi Általános Iskola „Szárnyaló apollólepkék” nevű csapattal nevezett a versenyre. Csapattagok: Tóth Éva (8.a), Szűcs Edina (7.a) és  Pribojszki Péter (8.a).

A levelező forduló kitöltése után nagy izgalommal vártuk eredményünket.

A feladatlapok kiértékelése során alakult ki az idei középdöntőnek nyolc csapatot felvonultató mezőnye. Iskolánk csapata a 3. helyen végzett.

A 23 csapat részéről beküldött feladatlapok több mint kétharmada 80% feletti eredménnyel zárult, ami jól jelzi a csapatok alapos felkészülését. Az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő középdöntőjébe öt különböző iskola nyolc csapata jutott be igen szoros versenyben.  Így együtt versenghettünk Füzesgyarmat, Dévaványa, Szarvas és Vésztő diákjaival.

A középdöntőre hagyományosan a „Föld Napja” alkalmából került sor a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvártáján, Biharugrán 2018. április 23-án.

Elméleti és terepi feladatokat kellett a csapatoknak teljesíteni egy igen hosszú, majd négy órás vetélkedőn. A főbb témák a faismeret, madárismeret, az év élőlényei és a Kis-Sárrét élővilága volt. A versengés szoros eredményt hozott, csapatunk eredményesen helyt állt.

Gratulálok nekik a szép teljesítményhez! A verseny helyszínére a Gondozási Központ segítségével jutottunk el. Köszönjük!

Balogh Lászlóné - felkészítő tanár