Őszi papírgyűjtés

Az idén is megrendezésre került iskolánkban a DÖK szervezésében a papírgyűjtés. Az eddig megszokottakhoz képest talán egy kicsit hamarabb, már a második hét első napján. Mint a nap végére kiderült, ez szerencsére nem befolyásolta az akció sikerességét.

Mintha az időjárás is kedvezni szeretett volna a minél zavartalanabb lebonyolításban, napos, de nem túl meleg időben kezdődhetett el a munka. A gyűjtési kedv már a legelején magas hőfokon égett, hiszen rögtön a 12 órás kezdéskor többen is várakoztak papírral megrakott kocsikkal, talicskákkal, kerékpárokkal a konténer mellett. És a lelkesedés a későbbiekben sem csökkent, így a gyűjtésnél segédkező kollégák folyamatosan jegyezhették be az egyes osztályoknak a szép fokozatosan gyarapodó mennyiségeket, kilóban. Baku Zoltán kollégának köszönhetően az idei évben szinte minden dobozi ABC-től, bolttól rengeteg papírköteget, kartondobozt sikerült megkapnunk, ami persze nemcsak a kilótömeget, hanem a vele járó munkát is megnövelte.

Az összegyűlt papír konténerekbe pakolásában az iskolánk diákjai segédkeztek. Mit segédkeztek, heroikus munkát végeztek. Fáradtságot nem ismerve, jókedvűen, kitartóan dolgoztak. Az sem szegte a kedvüket, amikor az egyik konténer késése, valamint az egyre nagyobb mennyiségben beérkező papír miatt már szinte egy papírhegy keletkezett a helyszínen. Szinte kilátástalan, lehetetlen vállalkozásnak tűnt, hogy ezt sikerül majd eltüntetni a nap végére. De szerencsére az este 6 óráig ott maradt tanulóink, néhány folyamatosan segédkező szülő és kolléga ezt nem így gondolta. Összefogással, összehangolt közös munkával végül a konténerekbe került minden papír. Büszke lehet mindenki magára, aki részt vett ebben a munkában! Hatalmas köszönet és főhajtás nekik!

További köszönet jár: Doboz Nagyközség Önkormányzatának, a dobozi polgárőröknek, Gergely Csabának, id. Dézsi Gábornak, az Újtelepi kocsmának, a Silver ételbárnak, az Eperkeplusz élelmiszer boltnak, a 100 Ft-os üzletnek, a CBA összes boltjának, a Gazdaboltnak és a Vasműszaki boltnak, a dohányboltoknak, az Erika italboltnak, az Ektor élelmiszer boltnak, a Petőfi Tsz-nek továbbá az összes olyan üzletnek, vállalkozónak és magánszemélynek, aki név szerint nem került említésre.

Zombai Attila